Pomama stranaca za ruinama u Trebinju

U poslednje vreme u Trebinju vlada prava pomama za starim, kamenim kućama, za koje su najviše zainteresovani investitori iz zapadne Evrope.

Region

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.08.2015.

19:39

Default images
Foto: Thinkstock.com

Trgovci nekretninama kažu da ruine ovog leta najviše kupuju Česi, koji su samo tokom avgusta pokupovali nekoliko starih kuća u prigradskom naselju Pridvorci i prema najavama još će da investiraju, pišu "Nezavisne novine".

Vlasnik i direktor agencije "Tviko" Vaso Milić precizira da su pre nekoliko dana prodali bračnom paru iz Češke tri stare kuće, a traže i četvrtu, koje planiraju da renoviraju i za početak iznajmljuju svojim prijateljima.

Milić, međutim, navodi da Česi imaju u planu bavljenje etno-turizmom i da je veliki broj njih zainteresovan za ovu vrstu kupovine, tim pre što su naišli na razumevanje u Odeljenju za urbanizam grada Trebinja, gde su sve dokumente završili za dvadesetak dana.

Tvrdi da su inostranim kupcima najinteresantnija mesta u okolini Trebinja, a glavni razlog interesovanja Evropljana za taj deo Republike Srpske je, smatra, blizina Dubrovnika i Herceg Novog, ali i zdrava klima i voda.

Milić tvrdi i da bi, s obzirom na veliku zainteresovanost za kupovinu, obrt kapitala ove vrste u Trebinju bio svake godine milionski da je Bosna i Hercegovina sklopila sporazum o trgovini s evropskim zemljama, što koči dolazak investitora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: