Ko se tome nadao - rekordna sezona za CG

Crnu Goru je u julu posetilo 442,5 hiljada turista, što je 28,8 odsto više u odnosu na isti mesec lani, pokazuju podaci crnogorskog zavoda za statistiku Monstat

Region

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.08.2015.

15:23

Default images
Foto: Thinkstock.com

Broj ostvarenih noćenja od 3,23 miliona viši je 39,7 odsto nego u uporednom periodu, pri čemu su strani gosti ostvarili 95,6 odsto noćenja a domaći 4,4 odsto, prenosi portal CDM.

U julu su najviše noćenja ostvarili turisti iz Srbije, 35,6 odsto, gosti iz Rusije bili su zastupljeni sa 25,7 odsto, iz Bosne i Hercegovine sa 10,4 odsto.

Prema vrstama turističkih mesta, najviše noćenja je ostvareno u primorskim mestima, na koje otpada 98,6 odsto svih noćenja, slede planinska mesta i glavni grad sa po 0,5 odsto.

"Sadašnji pokazatelji govore da će ova sezona biti bolja od prošlogodišnje i rekordne 2013. godine", ocenila je za podgoričku Pobjedu direktorka Nacionalne turističke organizacije, Željka Radak Kukavičić.

Prema njenim rečima, za prvih šest meseci ostvaren je prihod od oko 145 miliona evra, što predstavlja rast od oko devet odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: