Država upumpala pare, banka zarađuje

Nova Ljubljanska banka ostvarila je dobit od 40 miliona evra u prvoj polovini 2015., što je čak četiri miliona evra više nego u istom periodu prošle godine.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 28.08.2015.

17:41

Default images
Foto: Thinkstock

U saopštenju te najveće slovenačke banke navodi se da je njeno poslovanje pozitivno u poslednje dve godine otkad ju je država dokapitalizovala sa dve milijarde evra, prenosi Tportal.

Čist prihod banke za prvih šest meseci ove godine iznosi 243,6 miliona evra i u odnosu na prošlogodišnji komparativni period manji je za tri odsto.

Direktor banke Janko Međa izjavio je da su pozitivnom poslovnom rezultatu doprineli veći prihodi od kamata i smanjenje troškova, kao i manje rezervacije na ime takozvanih loših kredita, zbog kojih je banka morala da bude sanirana, navedeno je u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: