"Glume propise, ulaz naplaćuju na mostu"

U Crnoj Gori, most na Đurđevića Tari, koji je britanski Tajms svrstao među deset znamenitosti koje turisti ne bi trebalo da zaobiđu, počeo je da se kruni.

Region

Izvor: cdm.me

Četvrtak, 27.08.2015.

11:48

Default images
Foto: Thinkstock.com

Most, koji spada u velike svetske arhitektonske poduhvate, dugačak je 365 metara, ima pet lukova, a najveći ima raspon od 116 metara, a iznad reke Tare je na visini od 172 metra.

“Za održavanje i rekonstrukciju mosta nadležna je Direkcija za saobraćaj“ rekli su iz Nacionalnog parka Durmitor.

Iz Direkcije za saobraćaj su saopštili da je “konstrukcija mosta u sjajnom stanju“ i da je pohaban samo gornji sloj asfalta.

“Do kraja godine biće završena sanacija mosta. Osim presvlačenja asfaltom, neophodno je sanirati betonske delove ograde i ofarbati metalne delove“, kazali su iz Direkcije.

Na pitanje zašto Nacionalni parkovi naplaćuju ulaznice na mostu na Đurđevića Tari, iz Direkcije za saobraćaj su rekli da je to nelegalno.

Naplata ulaznica na mostu se može objasniti jedino izigravanjem propisa. Naime, oni bi trebalo da podignu rampe i instaliraju naplatne kućice na ulazu u Nacionalni park, a za to im treba saglasnost Ministarstva turizma i uređenja prostora, koju očigledno nemaju“, smatraju u Direkciji.

Radi se, naime, o tome da službenik Nacionalnih parkova naplaćuje ulaznice od tri evra na samom mostu, a umesto rampe i naplatne kućice postavio je automobil u kom je i fiskalna kasa.

“Od prihoda od ulaznica značajan deo se ulaže u aktivnosti Službe zaštite i Službe za održavanje ambijentalne higijene i infrastrukture“, saopštili su iz PR službe Nacionalnih parkova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: