Greška na Kraljičinoj plaži skupo košta CG

Hotela Kraljičina plaža nije dat u zakup, a šteta prouzrokovana crnogorskoj ekonomiji je gubitk od 500 do 1.000 novih radnih mesta i oko sedam miliona evra.

Region

Izvor: cdm.me

Ponedeljak, 03.08.2015.

10:23

Default images
Foto: Thinkstock.com

Direktna šteta koja je prouzrokovana neusvajanjem Aneksa ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža je propuštanje prilike da Crna Gora dobije još jedan renomirani hotelski kompleks, ocenio je ekonomski analitičar Predrag Drecun.

"Opravdanje da je reč o reprezentativnom delu obale ne "pije vodu". I Monte Karlo je unikatno i reprezentativno mesto. Jasno je da smo ovakvom odlukom izgubili mnogo, država neće ubirati porez, a neće biti ni dodatnog zapošljavanja uslužnih radnika", rekao je Drecun.

Aneksom ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža predviđeno je bilo da se grčkoj kompaniji Adriatic Properties zakup produži sa 30 na 90 godina i dozvoli da na mestu postojećeg hotela izgradi novi, četiri puta veći, sa pet ili više zvezdica.

U Miločerskom parku planirana je bila i gradnja 66 apartmana. Usvajanje Aneksa spriječili su poslanici SDP-a, koji su prilikom glasanja ostali uzdržani, kreirajući tako sa opozicijom novu-staru parlamentarnu većinu.

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma DN su juče saopštili da je u Skupštini ponovo potvrđeno da su politički interesi iznad ekonomije.

"Deo poslanika je u petak veče pokazao pravo lice. Broj uzdržanih, kojih je tokom glasanja o Aneksu ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža bilo čak 15, govori da oni ne znaju šta hoće. Taj dokument je tri godine stajao na sajtu Ministarstva, a oni su se ponašali kao da prvi put raspravljaju o njemu", istakli su u tom Vladinom resoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: