Svađa čija je plaža u Dubrovniku, turisti bez vode

Deo najlepže dubrovačke plaže, Uvale Lapad, ostao je bez vode u jeku letnje sezone, piše Slobodna Dalmacija.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2015.

09:48

Default images
Foto: Thinkstock

Suša na delu znamenite dubrovačke plaže nije izazvana elementarnom nepogodom nego pravnim rašomonom oko prava na koncesiju na najpoznatijoj i najstarijoj javnoj plaži koju dnevno koristi najmanje pet hiljada, najčešće stranih gostiju.

Spor je nastao oko prava na koncesiju jer su lokalne vlasti nedavno dodelile koncesiju za upravljanje tom plažom, iako druga firma tvrdi da ona polaže to pravo.

Iako pravna situacija oko prava korišćenja prostora nije rešena, neko je u dubrovačkom “Vodovodu” inicirao zatvaranje vode u Uvali. Dosadašnji korisnik, znajući koliko je rizično “presušiti“ usred leta, pokušao je da problem reši dovođenjem cisterne dubrovačkih vatrogasaca s pitkom vodom.

Međutim, novi vlasnik sprečio je da cisterna uđe, zatim se u ceo slučaj uključuje inspekcija, prepiranje I dokazivanje ko ima pravo na koncesiju.

Za sve to vreme, gosti su bez vode.

Kroz celu Uvalu Lapad svakog dana prođe najmanje pet hiljada gostiju, pa upravljanje tom najstarijom dubrovačkom uređenom javnom plažom garantuje veliku zaradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: