"Novi Zakon o radu ide u korist radnika"

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je da će novi zakon o radu u Republici Srpskoj biti usvojen do kraja 2015.

Region

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2015.

08:09

Default images

On je kazao da predložena rešenja neće biti na štetu radnika.

Savanović je novinarima u Banjaluci rekao da će posle letnjih odmora zakon biti upućen u parlamentarnu proceduru, dodavši da veruje da će od septembra pa do kraja godine biti usvojen.

On je rekao da će novi zakon o radu sadržati odredbu o ugovoru o radu na određeno i neodređeno vreme, dok ostaje da se s poslodavcima još dogovara o minulom stažu.

"Rešenja koja se nude novim zakonom biće afirmativna za radnike zato što je interes poslodavca da ima dobre radnike, jer su oni ti koji njemu zarađuju profit", ocenio je Savanović.

Savez sindikata RS oštro se protivi usvajanju reformskog zakonona o radu, tvrdeći da je on potpuno nepovoljan za radnike, dok Unija poslodavaca podržava usvajanje zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: