Hrvati pojačali građevinske aktivnosti

Građevinski radovi u Hrvatskoj bili su u maju, prema kalendarski prilagođenim podacima, 0,7 odsto veći u odnosu na isti mesec prošle godine.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 26.07.2015.

11:04

Default images
Foto: Thinkstock.com

To je treći mesec zaredom kako se beleži rast građevinske aktivnosti na godišnjem nivou, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema ranijim podacima DZS-a, prvi rast građevinskog sektora na godišnjem nivou registrovan je u poslednje dve godine u martu 2015. i iznosio je 1,2 odsto, dok je u aprilu ta stopa bila znatno niža, 0,1 odsto, prenosi regionalni portal Seebiz.

Međutim, na mesečnom nivou, prema desezoniranim indeksima, građevinski radovi u maju bili su manji 0,2 odsto (u odnosu na april).

Statistički podaci pokazuju da su na rast građevinskih radova u maju, na godišnjem nivou, pođednako uticali radovi na zgradama, kao i na ostalim građevinama - u obe kategorije beleži se stopa rasta od 1,2 odsto u odnosu na prošlogodišnji maj.

Mesečnom padu najviše je doprinelo smanjenje građevinskih radova na zgradama, za 1,1 odsto, dok su radovi na ostalim građevinama porasli 0,6 odsto u odnosu na april.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: