Hrvatske cipele postale hit u svetu

Hrvatska kompanija "Ivančica" iz Ivanca uspešno već niz godina izvozi na zahtevna tržišta značajne količine kvalitetnih cipela.

Region

Izvor: B92

Subota, 25.07.2015.

10:39

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Ove godine izvoz u Nemačku je utrostručen.

Kako piše Poslovni dnevnik, radnice u fabrici "Ivančica" dnevno proizvedu hiljade pari obuće, dok brojka na godišnjem nivou dostiže milion.

Veći deo proizvodnje plasira se na strano tržište, a izvoz je, kako navode iz kompanije, još veći otkako je Hrvatska ušla u Evropsku uniju.

Ovo preduzeće počelo je s radom pre skoro 70 godina, kada je grupa zanatlija izrađivala cipele za zagorske rudare, a danas je to uspešna kompanija koja zapošljava preko 800 radnika, a izvozi u više od 20 zemalja sveta.

Najveći uspeh "Ivančica" postiže s kolekcijom dečijih cipela, izrađenih od prirodnih materijala. Najznačajnija tržišta za ovu kompaniju su Nemačka, Velika Britanija, Francuska, Austrija, SAD i Kanada.

Fokusirani su na Nemačku, koju smatraju velikim potencijalom, s obzirom na to da je reč o tržištu sa 80 miliona stanovnika sa dobrom kupovnom moći, ističe direktorka, Nada Zver.

Objašnjava da im u praćenju trendova na tržištu, osim poseta međunarodnim sajmovima, koriste i podaci međunarodne modne agencije WGSN, koja se bavi analizom potrošnje, mode i dizajnerskih trendova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: