HR: Od liberalizacije najskuplji autogas

Cena autogasa u Hrvatskoj iznosi 3,89 kuna (50,57 evrocenti). Poskupljenje od 36 lipa (4,68 evrocenti) je najviše od tržišne liberalizacije u februaru 2014.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.07.2015.

19:44

Default images
Foto: Thinkstock.com

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, evrosuper 95 poskupeo je za šest lipa i prodaje se po ceni od 10,32 odnosno 10,31 kunu, u zavisnosti od distributera. Gasni centar Zagreb je deset lipa jeftiniji (10,21 kuna).

Litar evrodizela takođe je poskupeo, ali za dve lipe, iako neke kompanije nisu menjale cenu jer su prošle nedelje prodavale nešto skuplji evrodizel (Crodux i Lukoil).

„Uzrok porasta cena motornih benzina je porast kursa dolara u odnosu na kunu, dok je u slučaju dizelskog goriva porast kursa kompenzovan padom cena dizel goriva na mediteranskoj berzi", objasnili su iz Lukoila, prenosi portal Seebiz.

Istovremeno, na svetskim tržištima cena barela nafte pala je na samo 56 dolara, što je gotovo 10 odsto manja cena nego prošle nedelje. To je ujedno i najniža cena sirove nafte u poslednja tri i po mececa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: