Podravka: Nije bilo salmonele

U serijama Vegete, koje su bile u postupku povlačenja iz Austrije, Nemačke i Slovačke, nije ustanovljeno prisustvo bakterije salmonela.

Region

Izvor: B92

Petak, 03.07.2015.

16:20

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Da nema salmonele utvrđeno je dodatnim analizama tri ovlašćene laboratorije, saopšteno je danas iz Podravke.

Nakon što su akreditovane hrvatske laboratorije Euroinspekt, Croatiakontrola i Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" utvrdili odsustvo bakterije salmonela u Vegeti, danas je Podravka primila i dodatne rezultate analiza koje su uradile ovlašćene EU laboratorije- Eurofins, Lebenzmitelanalitik Osterajh, nemačka laboratorija "Doktor Bem" i Hrvatski veterinarski institut Zagreb - nacionalna referentna laboratorija za određivanje salmonele.

"Sve navedene ovlašćene laboratorije su utvrdile odsustvo bakterije salmonela nakon analize proizvoda iz serija Vegete koja je bila u postupku povlačenja s tržišta i time je potvrđena zdravstvena ispravnost tih serija proizvoda Vegete na tržištima", ističu iz Podravke, a prenosi hrvatska agencija Hina.

Podravka je u sredu, 1. jula, saopštila da povlači Vegetu određenih proizvodnih serija s tržišta Austrije, Nemačke i Slovačke, jer je u rutinskoj kontroli u Austriji utvrđeno da postoje indicije o prisustvu salmonele u tragovima u jednom izolovanom slučaju. Iz predostrožnosti, a u cilju zaštite potrošača, Podravka je samoinicijativno sprovela povlačenje Vegete od 250 i 500 grama s ta tri tržišta, na kojima su se nalazili proizvodi iz tih određenih proizvodnih serija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

21 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: