Snaga Nemaca i Hrvata u jednoj firmi

Hrvatska elektroprivreda (HEP) i evropski energetski div RWE osnovali su novu zajedničku firmu u kojoj će razvijati projekte obnovljivih izvora u Hrvatskoj.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

14:42

Default images
Foto: Thinkstock.com

Oni se takođe nadaju i poslovima na tržišta drugih zemalja jugoistočne Evrope.

Prema saopštenju dve firme, koje prenosi Tportal, HEP i RWE imaće po 50 odsto udela u osnovnom kapitalu novog preduzeća, a svaki partner imenovaće po jednog člana uprave.

Ugovor o osnivanju potpisali su predsednik Uprave HEP-a, Perica Jukić, i predsednik Uprave RWE-a Hrvatska, Karl Kraus.

"Među glavnim poslovnim ciljevima HEP-a su širenje proizvodnog portfelja u području obnovljivih izvora energije i jačanje poslovanja na tržištima država u bliskom okruženju. Firma koju smo osnovali s našim proverenim dugogodišnjim partnerom, RWE-om, upravo ima zadatak da uspešno realizuje te naše ciljeve", rekao je Jukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: