Španija širi ruke hrvatskim radnicima

Vlada Španije je odlučila je da ukine mere kojima je do sada regulisala pristup hrvatskih državljana španskom tržištu rada.

Region

Izvor: Capital.ba

Ponedeljak, 29.06.2015.

10:08

Default images
Foto: Thinkstock.com

U hrvatskom pristupnom ugovoru predviđena je mogućnost prelaznog perioda u kom države članice EU mogu uvesti ograničenja za zapošljavanje radnika iz Hrvatske po principu ‘2+3+2′.

Naime, države članice mogu početno ograničenje od dve godine produžiti za još tri godine i onda uz opravdan razlog za još dve godine.

Kada je Hrvatska ušla u Evropsku uniju, 13 je zemalja iskoristilo mogućnost ograničenja pristupa hrvatskih radnika svojim tržištima rada.

To su bile Nemačka, Grčka, Francuska, Kipar, Austrija, Velika Britanija, Slovenija, Belgija, Španija, Luksemburg, Italija i Malta.

Španija je tek četvrta zemlja koja je odlučila da ne iskoristi mogućnost produženja ograničenje. To su pre nje učinile Nemačka, Belgija i Luksemburg, piše 24 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: