Odliv investicija iz CG upola manji

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u prva tri meseca ove godine iznosio je 100 miliona evra, što je 5,4 odsto manje nego u isto vreme lane.

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.05.2015.

15:54

Default images
Foto: Thinkstock.com

To znači da se iz Crne Gore odlilo 13,8 miliona evra, što je čak 48,6 odsto manje, pokazali su preliminarni podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG).

Kako je navedeno u novom Biltenu CBCG, priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 52,5 miliona, što čini 52,5 odsto ukupnog priliva. Od toga je u nekretnine uloženo 34,7 miliona, a u preduzeća i banke 17,7 miliona evra.

Priliv SDI u formi interkompanijskog duga iznosio je 45,3 miliona evra ili 45,3 odsto ukupnog priliva, dok su povlačenja sredstava rezidenata investiranih u inostranstvu iznosila 2,2 miliona evra.

Odliv po osnovu ulaganja rezidenata u inostranstvo iznosio je 6,0 miliona evra, dok se na povlačenje novca nerezidenata investiranog u Crnu Goru odnosilo 7,8 miliona evra, preneli su crnogorski mediji pisanje agencije MINA-biznis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: