Ugostitelji prete: Stranci ili zatvaramo

Članovi Crnogorskog turističkog udruženja pozvali su skupštinu da za novembar odgodi primenu Zakona o strancima, ističući da je on već ugrozio turizam.

Region

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.05.2015.

19:38

Default images
Foto: Thinkstock.com

Članovi Crnogorskog turističkog udruženja su na vanrednoj sednici poručili da će biti prinuđeni da preduzimu drastične mere pokazivanja nezadovoljstva, ukoliko primena zakona ne bude odložena, kako je predložila i crnogorska vlada jer već ugrozio kako turizam tako i građevinarstvo, poljuprivredu, trgovinu i investicije.

Predsednik udruženja Žarko Radulović kazao je i da je štrajk jedna od opcija, kao i da bi se ugostitelji dogovorili da u određenom periodu zatvore lokale, prenela je RTCG.

"Ovaj zakon može da se primenjuje za dve do tri godine", rekao je on i dodao da je taj period potreban da se svi pripreme za primenu zakona.

"I kada zaposlimo sve Crnogorce i tada će nam trebati stranci", istakao je Radulović, koji smatra da su hotelijeri i ugostitelji već pretrpeli određenu štetu i da "nigde u svetu nema sličnog primera".

Vlada Crne Gore prihvatila je ranije predlog da se primena pojedinih odredbi Zakona o strancima, koje regulišu zapošljavanje inostranih građana, odloži do 1. novembra kako bi se izbegle negativne posledice po letnju turističku sezonu, a konačnu odluku daće Skupština Crne Gore početkom juna.

Zakon o strancima predviđa da nijedan strani državljanin ne može da dobije posao u Crnoj Gori, ako na evidenciji Zavoda za zapošljavanje ima domaće radne snage koja zadovoljava potrebne uslove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: