Hrvatska dere turiste: Skuplja putarina

Vožnja autoputevima na Istarskom ipsilonu biće skuplja za 10 odsto od 1. juna do 30. septembra, nakon što se primeni novi cenovnik putarine.

Region

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.05.2015.

15:28

Default images
Foto: Freeimages.com

Preduzeće Bina-Istra najavilo je ovu meru kao nužnu za kompenzovanje nedovoljnih prihoda u otežanim privrednim uslovima, objavio je sajt Seebiz.eu.

Od uvođenja PDV-a na putarinu u septembru 2014, Bina-Istra beleži smanjenje prihoda s obzirom na to da trošak PDV-a od 25 odsto nije dodala na cenu putarine već je preuzela na sebe.

Istarski ipsilon čine autoputevi sa tri kraka koji se spajaju kod Kanfanara u centralnoj Istri.

Najavljeno poskupljenje se neće odnositi na vozače koji koriste ENC uređaj, jer će se sadašnji popusti povećati kako bi učestalim korisnicima cena ostala ista.

Preduzeće je navelo da će primena novog cenovnika osigurati finansijsku stabilnost do kraja godine, što je preduslov za nastavak izgradnje Ipsilona, a istovremeno ne opterećuje učestale korisnike koje uglavnom čini domicilno stanovništvo, koji po pravilu putuju uz ENC uređaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: