CG: Turisti, čeka vas i topla voda

Polaganjem podvodnog kabla u Bokokotorskom zalivu, Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je privela kraju investiciju vrednu 250.000 evra.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.05.2015.

15:47

Default images
Foto: Thinkstock.com

Ovaj projekat će povećati kvalitet snabdevanja potrošača električnom energijom u većem broju naselja.

Elektrodistribucija Tivat je okončala projekat polaganja novog podvodnog 35kV kabla između Opatova i Sv. Nedelje, dužine oko 500 metara, čime će biti omogućeno rezervno napajanje Bijele i Morinja, a u slučaju havarija, i dela Tivta i Herceg Novog, objavio je sajt CdM.me.

''U sklopu ovog projekta rekonstruisana su postojeća 35 kV rasklopna postrojenja za prelazak sa vazdušnog voda na podvodni na oba kraja kabla i u obe kule je postavljena nova rasklopna oprema'', izjavio je tehnički direktor Elektrodistribucije Tivat Goran Kovačević.

On je dodao da su polaganju kabla prethodili složeni i zahtevi radovi na postavljanju zaštitnih anker blokova na obali i u moru, kao i priprema morskog dna u trasi kabla.

Kabl "Opatovo - Sv. Nedelja " zameniće stari, koje je postavljen pre pola veka, a koji poslednjih godina nije bio u funkciji.

"Ovo je samo jedna u nizu investicija koje su realizovane u cilju povećanja pouzdanosti i kvaliteta snabdevanja potrošača električnom energijom", saopšteno je iz EPCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: