Orban Nemcima:Šteta vaša, ali moram

Mađarski premijer Viktor Orban je predstavnicima nemačkih kompanija rekao da će njegova vlada zadržati specijalne poreze koji postoje u industrijskim granama.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 08.05.2015.

09:35

Default images
Foto: Beta/AP

Kako je rekao, porezi će ostati radi zadovoljenja potreba budžetskog deficita i nivoa javnog duga.

Govoreći pred članovima Nemačko-mađarske privredne komore, Orban je priznao da je oporezivanje telekomunikacionog, maloprodajnog i još nekih sektora bilo štetno po nemačke kompanije u Mađarskoj, ali i da ta mera mora ostati na snazi, prenosi agencija AP.

Orban je, takođe, naveo da, iako pojedine evropske države smanjuju zavisnost od nuklearne energije, Mađarska će proširiti svoju nuklearnu elektranu, jer je ona najjeftiniji izvor energije za zemlju.

Nemačke kompanije zapošljavaju oko 300.000 ljudi u Mađarskoj, čiji je najveći trgovinski partner upravo Nemačka, navodi agencija AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: