Uber u Srbiji - čeka se tačan datum

Kompanija Uber potvrdila je da se priprema za dolazak u nekoliko država regiona, uključujući i Srbiju, ali da još ne zna kada će to tačno biti.

Region

Izvor: B92, Netokracija

Utorak, 05.05.2015.

12:12

Default images
Foto: Thinkstock

Tehnološka kompanija, označena kao najveći konkurent klasičnim taksi uslugama, priprema tim za Srbiju, izjavio je u Zagrebu direktor Ubera za širenje u zemljama jugoistočne Evrope Rob Kazam, pišu hrvatski mediji.

Uber, kompanija koja je podigla na noge taksi udruženja širom sveta i koja vredi neverovatnih 40 milijardi dolara, planira da osim u Srbiju, proširi poslovanje i na Hrvatsku i Sloveniju.

Govoreći o načinu poslovanja te kompanije, Kazam je naveo da je reč o tehnološkoj kompaniji a ne transportnoj, a koja omogućava da "dodirom na samo dva dugmeta, dobijate auto za 3 do 5 minuta, znate sve o vozaču koji vas vozi a plaćanje će biti izvršeno jako jednostavno i automotizovano je".

On je istakao da je svaki od gradova zasebno tržište, a da kvalitet automobila i kvalitet usluge variraju od grada do grada. "Budući da ne posedujemo vozila, moramo da oblikujemo proizvod prema svakom od tržišta", naveo je on.

"Kada je kompanija pokrenuta u San Francisku, prvih godina korisnici su se vozili u skupim automobilima. Ipak, tržište se sada okreće ka štedljivijim, ekonomičnijim automobilima, gde vozači bolje zarađuju, ali i gde korisnicima više nije bitan momenat luksuza, već isključivo funkcionalnost", kaže Kazam.

Navodi da vozači prolaze detaljne provere i a svaki od vozača može da radi onda kada on to želi – to može biti 8 sati dnevno ili 45 minuta. "To može biti full-time profesija, ili sporedna stvar koju radite za dodatni džeparac".

Cilj Ubera je, kako dodaje, da se bolje iskoriste sredstava koje čitava zajednica poseduje. "U 2015. godini nije smisleno da grad od nekoliko miliona ljudi opslužuje samo par hiljada taksista i to po izuzetno visokim cenama", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: