CG avion Hrvatima na nekoliko dana

Hrvatski avio-prevoznik "Kroacija erlajnz" iznajmiće avion "Embraer" od crnogorskog Montenegro erlajnza, kako bi popunio svoju flotu, potvrđeno je Pobjedi u CA.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.05.2015.

11:04

Default images
Foto: Freeimages

Osim aviona, Hrvati će iznajmiti i kompletne posade aviona, a cena najma nije precizirana, prenosi Radio i televizija Crne Gore (RTCG).

"Radi se o zakupu jednog aviona na nekoliko dana. Taj ugovor je dobar, jer kompanija upošljava višak resursa koji su slobodni van sezone, istovremeno pokrivajući fiksne i direktne operativne troškove i ostvaruje odgovarajuću dobit za vreme iznajmljivanja aviona", saopšteno je iz Montenegro erlajnza.

Kroacija erlajnz je hrvatskim medijima potvrdila da postoji interesovanje za crnogorske avione, naglašavajući da ova saradnja može da bude jača, jer ih interesuje iznajmljivanje aviona naročito tokom zime, kada je putnika manje. Razlog je što CA ima velike avione, a "embraeri" imaju 100 sedišta i stvaraju manje troškove.

CA, kako je najavila, namerava da sledeće godine nabavi dva nova "embraera" i poveća flotu na 14 aviona.

Prema priči koja je potekla iz CA, cena najma jednog embraera je oko 200 hiljada dolara mesečno.

CA je, takođe, najavila da će u sledeće četiri godine da nabavi od četiri do šest aviona poput "embraera", od kojih bi neki imali bazu izvan Hrvatske i istakli liniju Frankfurt -Sarajevo kao jednu od takvih mogućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: