Poresko peckanje Zorana Milanovića

Apelom za plaćanje poreza državi, hrvatski premijer Zoran Milanović indirektno je poslao poruku predsednici Kolindi Grabar Kitarović.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 01.05.2015.

15:54

Default images
Foto: Thinkstock

Naime, Grabar Kitarović je novac, koji je dobila iz džavnog budžeta za troškove predizborne kampanje uplatila u humanitarne svrhe, ali preko HDZ-a, čime je izbegla plaćanje poreza od 40 odsto, prenose hrvatski mediji.

"Plaćajte poreze, ovo je vaša država, to su važne stvari", poručio je na sednici vlade Milanović i upozorio da je neplaćanje poreza krivično delo.

Naravno da je pri tome mislio na Grabar Kitarović, navodi zagrebački "Večernji list" i dodaje da je šeficu države "još jednom prozvao"i to zbog njene izjave agenciji Blumberg, prema kojoj bi Hrvatska do 2020. mogla da uvede evro.

Predsednica, naime, očekuje da će Hrvatska u tom periodu preuzeti evro kao nacionalnu valutu, iako aktuelna vlada najmlađe članice Evropske unije odbija da odredi datum, a uvođenje evra jedna je i od nesuglasica nje i premijera.

Milanović je izjavu nazvao "neozbiljnom" i od ministara u vladi tražio da to više "uopšte ne komentarišu", jer su to, kako kaže, pitanja za ozbiljne ljude, a ne prigodne političke izjave.

Premijer je naglasio da će Hrvatska ući u evrozonu u onom trenutku kada za to bude spremna, a u susret Međunarodnom prazniku rada pohvalio se smanjenjem broja nezaposlenih ispod 300.000 i rastom industrijske proizvodnje.

U prvomajskoj čestitki građanima poručio je da teška privredna situacija još nije sasvim iza države, ali i naglasio da "odgovorna vladina politika" počinje da daje merljive pozitivne rezultate i da je država na pragu izlaska iz dugogodišnje recesije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: