Italijani najviše koriste Jadran

Od zemalja na obali Jadrana, najviše marina ima Italija, na drugom mestu je Hrvatska, a treće dele Slovenija i Crna Gora.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 24.04.2015.

19:32

Default images
foto: B92

To je objavljeno u novom izdanju "Izveštaja o pomorskom turizmu na Jadranskom moru".

Izveštaj, koji je danas predstavljen na Jadranskom forumu u Dubrovniku, sadrži i prognoze poslovanja za 2015. godinu za uzorak od 70 marina i 20 čarter firmi na Jadranu.

Oba uzorka pokazuju snažne optimističke znakove za tekuću godinu, po čemu se može pretpostaviti da će njihovo poslovanje biti stabilno ili će rasti, objavljeno je na sajtu dubrovnikpreš.hr.

Anketirani očekuju oko 4,89 miliona prevezenih putnika na kruzing putovanjima u lukama Jadrana, što je pet dsto više u odnosu na prošlu godinu.

Izveštaj je predstavljen na forumu koji je okupio predstavnike sedam država, 25 regiona i 150 destinacija na Jadranu, sa više od 40 međunarodnih govornika iz različitih zemalja na Jadranu, uz učešće predstavnika institucija Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: