Arapi u Ulcinju prave "mali Dubai"

Kompanija Rojal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata planira da u Ulcinju izgradi aerodrom, a na Adi Bojani deset hotela sa pet i više zvezdica.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2015.

10:55

Default images
Foto: Thinkstock

To je izjavio izvršni direktor HTP "Ulcinjska rivijera", Radomir Mikan Zec.

On je najavio da bi arapski investitori, koji su prošle sedmice obišli ostrvo Ada na ušću Bojane u more, obezbedili posao za 500 do 1.500 radnika, prenosi sajt Cdm.me pisanje podgoričkih Dnevnih novina.

"Ukoliko posao bude dogovoren, Rojal grupa će osposobiti putnu infrastrukturu u ovom delu primorja, čime će se poboljšati saobraćajna povezanost Ulcinja sa ostalim delom države, ali i sveta. Takva investicija unapredila bi kapacitet poljoprivrede i trgovine i povećala kvalitet turističke ponude", istakao je Zec.

Interesovanje za milionska ulaganja u Ulcinj Arapi su pokazali nakon što su nedavno odustali od kupovine Kraljičine plaže izmedu Budve i Bara, i izgradnje luksuznog turističkog kompleksa na tom lokalitetu, vrednog 180 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: