Nema modela za CHF, mi odustajemo

Udruženje Franak u Zagrebu odlučilo je da napusti pregovore sa bankama i Ministarstvom finansija zbog odugovlačenja rešavanja problema dužnika u "švajcarcima".

Region

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

13:03

Default images
Foto: Thinkstock.com

Udruženje je najavilo masovne proteste za 25. april, jer ostaju pri svojim zahtevima, tražeći hitnu ostavku guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića, ističući da ostaje pri svojim zahtevima.

Udruženje Franak je najavilo da napušta radnu grupu za rešavanje problema dužnika u "švajcarcima" i to, kako ističu, zbog 'neozbiljnosti drugih strana', pritom misleći na banke i Ministarstvo finansija, a posebno su ljuti na Hrvatsku narodnu banku (HNB), radi čega i traže ostavku Vujcića.

"Ministarstvo finansija nepotrebno odugovlači pregovore, a u medijima se javljaju paralelni modeli za rešavanje problema vezanih za 'švajcarac', o kojima uopšte nije bilo reči na sastancima radne grupe", istakao je koordinator Udruženja Franak Ivan Kontrec

On je dodao da ih je, na kraju, osoba koja je u Ministarstvu bila zadužena za pregovore obavestila da odlazi u Svetsku banku i napušta radnu grupu.

"Šta uopšte reći o bankama koje imaju toliko zaposlenih, a nisu stigle da pripreme model konverzije kredita u 'švicarcima' u evre? Najneozbiljniji je ispao HNB jer nam do danas nije dao podatke koje smo tražili", upozorio je Kontrec.

Udruženje Franak najavilo je da ostaje pri svojim zahtevima, od kojih je najvažnija konverzija kredita u kune, za što su dobili podršku svojih članova u anketama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: