CG: Kinezi stigli, kreće autoput

Kineska kompanija CCCC počela je izgradnju kampa za smeštaj radnika koji će raditi na izgradnji autoputa od Podgorice do Kolašina.

Region

Izvor: Blic

Ponedeljak, 30.03.2015.

09:32

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Ovo je prva deonica buduće moderne saobraćajnice koja će povezati Bar i granicu Srbije.

Kamp će se nalaziti na lokaciji Moračica, na području Bioča kod Podgorice, a sami radovi na izgradnji autoputa, kako je danas najavljeno, mogli bi početi već krajem aprila.

Dužina deonice od Podgorice do Mateševa, u pravcu Kolašina, je 41 kilometar, a na njoj će biti izgrađeno 17 tunela. To je najteža deonica autoputa koji će biti dug oko 170 kilometara.

Kineska Eksim banka ranije je odobrila kredit od oko 687 miliona evra, za izgradnju prve deonice crnogorskog autoputa koja bi trebalo da bude završena za četiri godine.

Prva deonica autoputa će koštati oko 809 miliona evra

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: