Skoplje Moskvi: Smanjite nam carine

Makedonija je pokrenula inicijativu za smanjenje carinskih stopa za izvoz makedonskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Rusiju.

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.03.2015.

09:14

Default images
Foto: Thinkstock

To je izjavio makedonski vicepremijer i ministar finansija Zoran Stavreski, koji je kazao da ostaje i raniji zahtev za potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje, prenosi makedonski portal Ekonomski.

"Rusko tržište sa 144 miliona potrošača je veliki izazov za makedonske kompanije. Prošle godine trgovinska razmena dostigla je 138 miliona evra, od čega se 32 miliona odnosi na makedonski izvoz a 106 miliona na uvoz iz Rusije", naveo je on.

Prema njegovim rečima, trgovinska razmena sa Rusijom u 2014. činila je samo 1,5 odsto ukupne trgovinske razmene Makedonije sa inostranstvom.

Stavreski je dodao da je izvoz poljoprivrednih proizvoda u Rusiju minule godine iznosio oko 15 miliona evra, a pored toga bili plasirani i lekovi i druga roba, dok su iz te zemlje uglavnom bili uvoženi nafta, gas, sirovine i poluproizvodi za metalsku industriju,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: