Merkator ispao sa liste najboljih

Ljubljanska berza objavila je da Merkator više neće biti član blu čip indeksa SBI TOP, koji predstavlja odabrane najkvalitetnije velike kompanije na berzi.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 20.03.2015.

14:17

Default images
Foto: Mercator

Cinkarna Celje, Pivovarna Laško i Žito stavljeni su na listu posmatranja za potencijalno uključenje.

Indeks će sada imati sedam članica, dok je prethodno imao jednu više.

Razlog za pojačan interes investitora za Cinkarnu Celje i Žito se od kraja 2013. može naći u najavljenoj privatizaciji državnog udela, dok je Pivovarnu Laško od sredine 2014. pogurala prodaja udela u Merkatoru koja je kompaniji pomogla da se oslobodi dela duga, preneo je sajt Seebiz, pozivajući se na iCapital.

Pivovarna je u poslednje vreme, takođe, u fokusu nakon što je konzorcijum prodavaca, odnosno trenutnih vlasnika kompanije, najavio da traže zainteresovane za kupovinu 51,11 odsto udela u kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: