Auto-put ka Srbiji skup kao Grčka

Iako Gornje Mrke još nisu "napale" teške mašine i krenule u proboj trase auto-puta od Smokovca do Mateševa (42 km), troškovi tog "posla veka" svakodnevno rastu.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.03.2015.

09:44

Default images
Foto: Thinkstock

Na to je u nedelju upozorio i Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene.

"Crnogorski građani treba da znaju da je projekat gradnje autoputa Bar - Boljare, u koju će se ugraditi vrhovi vladajuće koalicije i njihovi građevinski tajkuni, već skuplji 164 miliona evra", kazao je Medojević.

Kako navodi, na dan potpisivanja kredita za auto-put sa kineskom Eksim bankom od 944 miliona dolara vredeo je 743 miliona evra, dok je danas 164 miliona skuplji i iznosi 907 miliona evra.

Crnogorska vlada saopštila je prošle nedelje da je uplatila prvu ratu avansa od 81 milion evra kineskoj kompaniji Čajna roud end bridž korporejšn za prioritetnu deonicu auto-puta Bar-Boljare.

Ugovor o projektovanju i izgradnji prioritetne deonice auto-puta potpisan je s kineskim kompanijama CRBC i Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: