MMF neće još u BiH

Misija MMF odložila je posetu Bosni i Hercegovini koja je bila planirana ove sedmice, jer nije formirana vlast u Federaciji BiH i na nivou Bosne i Hercegovine.

Region

Izvor: B92

Petak, 06.03.2015.

17:16

Default images
Foto: Beta/AP

"Tokom te posete trebalo je da bude razgovarano o kreditnim aranžmanima sa MMF-om i zato nije dobro što se ovo desilo", istakao je ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, izrazivši nadu da će vlast u FBiH i na nivou BiH uskoro biti formirana, preneo je Glas Srpske.

Tegeltija je rekao novinarima u Banjaluci da u BiH trenutno boravi tehnička Misija MMF-a sa kojima je razgovarano o poreskom sistemu.

Poslednji stend-baj aranžman zaključen između BiH i MMF-a 2012. trebalo je da traje dve godine, ali je naknadno dva puta produžavan, podsetili su ranije mediji.

U ovom trenutku "na čekanju" je tranša kredita MMF-a u vrednosti od 134 miliona konvertibilnih maraka (68,5 miliona evra) koja je trebalo da bude iskorišćena za pokrivanje minusa u budžetima entiteta.

Tegeltija je najavio da će Republika Srpska u poneđeljak, 9. marta, emitovati dugoročne obveznice u iznosu od 60 miliona KM.

"To je u skladu sa budžetom i načinom kako su definisana dugoročna zaduživanja. Taj iznos nije veliki i ničim ne ugrožava ono što je definisano budžetom Srpske", istakao je Tegeltija.

On je podsetio da je opređelenje Vlade Republike Srpske da se ne povlači takozvani "manji ruski kredit", dodavši da su još u toku pregovori sa Rusijom o povlačenju većeg iznosa sredstava, prenosi Glas Srpske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: