Agrokor mora da se reši 47 radnji

Koncern Agrokor u vlasništvu Ivice Todorica, ponovno je u dnevnim novinama oglasio listu objekata koji moraju biti prodati ili iznajmljeni.

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.03.2015.

09:49

Default images
Foto: Thinkstock.com

Do 12. marta kada, prema nalogu hrvatske Agencije za zaštitu tržišne konkurentnosti, za to ističe rok, on mora da se reši ukupno 47 prodavnica.

Do danas je Agrokor dezinvestirao gotovo dve trecine od 96 prodajnih mesta kojih mora da se, po rešenju Agencije oslobodi, jer bi u protivnom, tržišni udeo kompanije nastale spajanjem maloprodajne mreže Merkatora i Agrokora, odnosno Konzuma, u Hrvatskoj iznosio izmedu 30 i 40 posto, što je zabranjeno, piše Tportal.

Rok za dezinvestiranje ističe 12. marta, pa do tada Agrokor putem oglasa na službenim mrežnim stranicama Agrokora, Konzuma i Merkatora-H ti u regionalnim novinama mora da krene u pronalazak zainteresovanih ponuđača za 47 prodavnica.

U slučaju neuspele ponude Agrokor bez odlaganja treba da pristupi prenameni što većeg broja tih prodajnih mesta.

Agencija je takođe naložila Agrokoru da do isteka roka za dezinvestiranje mora da sklopi ugovore za koje je postupak ugovaranja u završnoj fazi, kao i za ona prodajna mesta za koja su pregovori još u toku. Takođe, u najvećoj mogućoj meri potrebno je da se reši status prodajnih mesta u zakupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: