HR: Nađen aflatoksin u kornfleksu

U kukuruznim pahuljicama nekih proizvođača u Hrvatskoj pronađen je aflatoksin, potvrdio je hrvatski ministar zdravlja Siniša Varga u emisiji televizije HRT.

Region

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.02.2015.

18:02

Default images
Foto: Freeimages.com

Dva distributera, Konzum i Plodine, već su neke proizvode povukli iz prodaje.

Reč je toksinu koji nastaje zbog vlage pri skladištenju kukuruza.

Dok se čekaju dodatni nalazi inspekcije, dva trgovačka lanca, Konzum i Plodine, povukli su sa polica u svojim prodavnicama neke od tih proizvoda i pozvali potrošače koji su kupili takvu robu da je vrate trgovinama u kojima su ih nabavili, preneo je regionalni portal Seebiz.

Iz Konzuma je potvrđeno da su 16. februraa iz svih objekata maloprodaje i veleprodaje povukli iz upotrebe artikle "k-plus" kornfleks u pakovanju od jednog kilograma i "rial" kornfleks, u istom pakovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

6 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: