Isplata štediša Ljubljanske u 2016.

Prve isplate deviznih štediša Ljubljanske banke (LB) u Hrvatskoj i BiH mogu se očekivati 2016. kaže državna sekretarka u ministarstvu finansija Irena Sodin.

Region

Izvor: Beta

Sreda, 25.02.2015.

15:39

Default images
Foto: Beta/AP

Komisija slovenačkog parlamenta za nadzor javnih finansija danas se upoznala s izvršavanjem presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Ališić, koji nalaže Sloveniji isplatu još neisplaćenih deviznih štediša LB u Hrvatskoj i BiH, a predstavnici vlade su prisutne upoznali s akcionim planom i drugim detaljima.

Državna sekretarka i visoka predstavnica za nasledstvo Ana Polak Petrič su na sednici iznele garancije da će Slovenija, iako se ne slaže s presudom suda u Strazburu i da je smatra nepravednom i nesrazmernom, poštovati i izvršiti.

Polak je na pitanje članova komisije između ostalog istakla i da međunarodno obaveza naslednica prema sporazumu u nasledstvu ostaje važeća i da je sud priznao da Slovenija ima pravo da zahteva da se ona ispuni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: