"BH Erlajnz" više ne leti za BG

Jedina aviokompanija iz BiH - "BH Erlajnz" otkazala je letove za Beograd zbog finansijske krize u kojoj se ta kompanija nalazi.

Region

Izvor: B92

Sreda, 18.02.2015.

11:45

Default images
Foto: Tanjug

"Letovi za Beograd su odloženi od prošle sedmice, a neizvesno je da li će avioni za Beograd leteti naredne sedmice", saopšteno je iz "BH Erlajnza" za portal sarajevskog Dnevnog avaza.

"BH Erlajnz" ima samo jedan avion koji leti, zbog čega je došlo do otkazivanja letova, izmedju ostalih i letova za Beograd. Ta kompanija je nedavno otkazala i liniju Sarajevo-Istanbul.

Generalni direktor te kompanije Amir Jažić nedavno je medijima rekao da je "BH Erlajnz" pred gašenjem, te Vlada Federacije BiH "mesecima nemo posmatra propadanje jedine bosanskohercegovačke aviokompanije".

Ta firma je od 4. decembra prošle godine u potpunoj blokadi, nakon što su račun kompanije blokirali HETA, austrijski "Hipo lizing" i Aerodrom Sarajevo, zbog višemilionskih dugovanja.

"BH Erlajnz" već mesecima ne isplaćuje plate radnicima, a dugovi poveriocima ukupno iznose oko 26 miliona maraka (oko 13 miliona evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: