"Obaveza da prodamo sve državno"

Slovenački premijer Miro Cerar izjavio je da je plan o prodaji 25 preduzeća i banaka u vlasništvu države obaveza koju treba sprovesti do kraja.

Region

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 09.02.2015.

11:57

Default images
Foto: Freeimages

On je najavio da će vlada za nekoliko meseci doneti novu strategiju privatizacije i upravljanja državnom imovinom.

Privatizacija 25 preduzeća i banaka je obaveza koju smo prihvatili na najvišem nivou, obveza koja je pravna, politička i simbolična", rekao je Cerar, a prenela Hina.

U LJubljani je zbog privatizacije državnih firmi u subotu odružan protest građana i najavljena nova okupljanja.

Cerar je je priznao da Socijalni demokrati (SD) koji su deo vladajuće koalicije, na privatizaciju gledaju drugačije.

Oni su privatizaciju podržali kad su bili u prošloj vladi, a sada su odjednom u dilemi treba li taj proces zavšiti do kraja. Ali, za sada ipak deluju konstruktivno", rekao je Cerar i najavio da će vlada za nekoliko meseci doneti novu strategiju privatizacije i upravljanja državnom imovinom.

Cerar smatra da iza jakih pritisaka da se zaustavi proces privatizacije i izlazak države iz upravljanja velikim preduzećima stoje ideološki, ali i sasvim konkretni motivi vezani za novac i politički uticaj, prenosi Hina.

Agencija navodi i da je, prema anketama, odnos slovenačke javnosti prema privatizaciji podeljen, što potvrđuju i dve peticije suprotnog sadržaja, jedna za privatizaciju, a druga protiv nje, a svaku je do sada potpisalo oko 15.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: