Hrvatska roba preko Lidla u svet

Distributivni lanac Lidl u prošloj godini izvezao je hrvatske proizvode na inostrana tržišta na kojima posluje za 5,7 miliona evra.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.01.2015.

10:38

Default images
Foto: B92

To je rast od 100 odsto u odnosu na 2013. godinu, saopšteno je iz te kompanije.

Dobavljači nemačkog lanca supermarketa koji su ostvarili najveći izvoz su PPK karlovačka mesna industrija, "Gavrilović", Osatina grupa i Alba M.S, preneo je regionalni portal Seebiz.

Trenutno se kroz Lidlovu mrežu hrvatski proizvodi najviše izvoze u Sloveniju, Bugarsku, Mađarsku, Češku, a u planu su Španija i Portugalija, kao i još neke zemlje Evropske unije.

Deo hrvatskih proizvoda, kako se navodi, plasira se na strana tržišta u formi tzv. "nedelje hrvatskih proizvoda", događaja koji kupcima u drugim evropskim zemljama omogućava upoznavanje hrvatskih autohtonih proizvoda.

Drugi deo proizvoda prodaje se pod Lidlovim robnim markama, koje su kupcima u inostranstvu prepoznatljive, a treći deo proizvoda koje plasira Lidl, čine poznati hrvatski brendovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: