Hrvati, ili dajte naftu ili tužimo

Naftne kompanije koje su dale ponude za posao oko nafte i gasa u Jadranu, vredan milijadu dolara, ako do 2. januara ne sklope ugovore, mogle bi da tuže Hrvatsku

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.12.2014.

17:33

Default images

Dnevnik.hr navodi da velike naftne kompanije već treću nedelju čekaju da s državom sklope posao veka, kako ga zovu u vladi.

Šest velikih naftnih kompanija odavno je poslalo svoje ponude za eksploataciju nafte i gasa na 15 od 29 istražnih prostora u Jadranu. Agencija je svoj posao obavila.

"Mogu reći da smo mi još 24. novembra ocenili pristigle ponude. Odabrali smo ponuđače koji su zadovoljili kriterijime samog javnog nadmetanja i uputili u proceduru vlade Hrvatske predlog odluke o izdavanju dozvola odabranim ponuđačima", izjavila je Barbara Doric iz Agencija za ugljovodonike.

Ona je upozorila da bi odugovlačenje moglo da ugrozi projekt. "Vreme curi. Krajnji rok je 2. januar", rekla je ona, dodajući da ne zna gde je "zapelo".

Promaši li se rok za odluku o dozvolama, ponuđači će moći da traže nazad bankarsko jamstvo, ali i da tuže Hrvatsku za nastale troškove, navodi Dnevnik.hr.

On podseća da je ministar privrede Ivan Vrdoljak ranije rekao da će sve zaključiti do kraja ove godine, a pre dva dana da će 2. januara biti održana prva sednica vlade u 2015. i da će "sve odluke biti u roku donete".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

21 h

Podeli: