Kredit EBRD za prugu do Bugarske

Makedonija je dobila kredit od Evropske banke za obnovu i razvoj od 305 miliona evra za drugu fazu izgradnje pruge prema Bugarskoj i poboljšanje putne mreže.

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.11.2014.

11:51

Default images

Za izgradnju deonice pruge od Beljakovice do Krive Palanke predvidjeno je 145 miliona evra, a za obnovu puteva 160 miliona.

Kredit je dat sa rokom otplate od 15 godina i grejs periodom od četiri godine, a kamatna stopa trenutno iznosi 1,15 odsto, prenosi portal "24vesti.mk".

EBRD će preko Investicioniog okvira za zapadni Balkan, Makedoniji dati bespovratna sredstva u iznosu od 5,7 miliona evra za izradu osnovnog projekta i pokrivanje dela troškova za nadzor građevinskih radova. Pored toga, banka će obezbediti i donaciju od 670.000 evra za savetodavnu pomoć za realizaciju projekta.

Država je ranije najavila izgradnju i tri deonice autoputa Kičevo-Ohrid, Skoplje-Štip i Demir Kapija-Smokvica, a plan je zatim proširen i na izgradnu brzog puta Veles- Kadrifakovo i potpunu i temeljnu rekonstrukciju autoputa Veles-Skoplje, za šta su potrebne investicije od 860 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: