Ugovor za autoput Bar-Boljare

Ministar finansija Crne Gore Radoje Žugić, potpisao je sa predstavnicima kineske "Eksim" banke ugovor o finansiranju prioritetne deonice autoputa Bar-Boljare

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

16:34

Default images

Ukupna vrednost finansiranja i pojektovanja iznosi 809,6 miliona evra, a od te sume 85 odsto sredstava biće obezbeđeno iz kredita "Eksim" banke, a preostalih 15 odsto obezbediće crnogorska vlada, prenela je TV Crne Gore.

Ranije je saopšteno da je kredit ugovoren sa rokom otplate od 20 godina, uključujući šestogodišnji period odlaganja početka otplate. Godišnja kamatna stopa dogovorena je u visini od dva odsto.

Autoput Bar-Boljare je najveći i najsloženiji projekat u istoriji Crne Gore. Ukupna dužina autoputa od Bara do Boljara je 169,2 kilometra. Prioritetna i najteža deonica Smokovac-Mateševo duga je 41 kilometar, od cega više od 17 kilometara otpada na tunele, tri na mostove i gotovo pola kilometra na vijakdukte.

Posle potpisivanja, sa sadržajem ugovra će biti uopznat parlament, koji treba da usvoji Zakon o autoputu, a posle toga će početi radovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: