Atlantik grupa povećala profit

Hrvatska poslovna grupa Atlantik je da je za devet meseci 2014. godine imala dobit, pre kamata i poreza (EBIT), od 50,5 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

14:06

Default images

To je 0,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Devetomesečna neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 27,9 miliona eura što je rast za 8,2 posto.

Za devet meseci Atlantik grupa koja posluje i u Srbiji, imala je 506,2 miliona evra prihoda od prodaje, što je 2,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Za devet meseci Atlantik ima i rast poslovanja uz dalje smanjenje zaduženosti.

Posmatrano po tržištima, najveći rast ostvaren je na tržištu Slovenije (rast od 19,8 odsto) koje čini 15,2 posto ukupnih prihoda od prodaje. Tržište Hrvatske je najveće u ukupnom prihodu od prodaje sa 25,7 posto i ostvarilo je rast od 6,4 posto, ističe Atlantik grupa.

Tržišta Rusije i ostalih zemlja ZND-a su ostvarila rast od 6,2 odsto i čine 5,9 posto ukupnih prihoda od prodaje Atlaktik grupe.

Sopstvene robne marke Atlantik grupe učestvuju u prodaji sa 67,8 odsto, distribucija proizvoda robnih marki principala sa 18 odsto, apotekarski lanac Farmacija sa 6,1 posto, dok proizvodi koje Atlantik grupa proizvodi kao privatne robne marke za velike domaće i strane poslovne sisteme, u ukupnom prihodu od prodaje učestvuju sa osam odsto.

Atlantik grupa u poslovanju na srpskom tržištu objedinjuje proizvodnju, razvoj, prodaju i distribuciju robe široke potrošnje (štark, grand kafa, palanački kiseljak, multivita i atlantik brends).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: