CG: 95 km autoputa - milijardu EUR

Izgradnja oko 95 kilometara jadransko-jonskog autoputa kroz Crnu Goru koštao bi nešto više od milijardu evra, objavljeno je u analizi crnogorske vlade.

Region

Izvor: Beta

Utorak, 28.10.2014.

12:05

Default images

Ocena vlade je da je taj autoput od strateškog značaja za Crnu Goru.

Saobraćajnica duga više od 1.500 kilometara povezala bi severnu Italiju sa Grčkom, preko Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije.

Jadransko-jonski autoput bi u Crnu Goru ušao u mestu Nudo, na granici s Bosnom i Hercegovinom, zatim bi se kretao preko Grahova i Čeva, u pravcu Podgorice, kuda bi bila izgrađena zaobilaznica, a onda bi vodio do granice sa Albanijom, na širem području Tuzi.

Ta saobraćajnica bi se, u dužini od oko 12 kilometara, na području Podgorice poklopila sa autoputem od Bara do granice sa Srbijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: