Lepetane - mini olimpijski centar

Crnogorski olimpijski komitet (COK) i opština Tivat voljni su da se na lokalitetu bivše kasarne u primorskom mestu Lepetane izgradi mini olimpijski centar.

Region

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

16:12

Default images

Tivatski gradonačelnik Ivan Novosel i predsednik lokalnog parlamenta Krsto Bošković održali su radni sastanak sa predsednikom COK-a Dušanom Simonovićem, kome je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, admiral Dragan Samardžić.

Tokom razgovora navedeno je da bi mini olimpijski centar činilo mnoštvo objekata: fudbalski stadion, atletska i trim staza, višenamenska sportska sala, prostor za borilačke sportove, kuglana, hala za boćanje, hotel, parking prostor i svi neophodni sadržaji koji idu uz takav centar.

"Cilj nam je da se prostor bivše kasarne privede namjeni i da se izgradi olimpijsko selo, što je ranije definisano u dogovru sa Vladom Crne Gore, Vojskom CG, Ministarstvom odbrane i COK-om. Vojska nema potrebu za daljom valorizacijom tog prostora i mi smo našli za shodno da to valorizujemo na način da projektujemo sporstke sadržaje. Opština je pristupila izradi urbanističkog prostora Kasarna- Lepetane, nakon čega slede javna i rasprava u lokalnom parlamentu", kazao je Novosel.

"Interes COK-a je da se na prostoru bivše kasarne razvija sport, sportski turizam i da to mini olimpijsko selo služi sportistima za pripreme. Najbolje rješenje bilo bi da se projekat realizuje u partnerskom odnosu sa opštinom, o čemu će se razgovarati u narednom periodu u tivatskoj, a, možda, i u Skupštini Crne Gore", kazao je predsednik COK-a Dušan Simonović.

Po rečima Novosela, o modalitetima realizacije projekta razgovaraće se u narednom periodu.

"To je ozbiljan projekat koji zahtijeva i vrijeme i ozbiljna finansijska sredstva, a u njegovu realizaciju treba uključiti više subjekata, jer opština nema finansijski kapacitet da sama isfinansira takav jedan projekat, pa će biti potrebno potražiti strateškog partnera ili naći neki drugog model za valorizaciju tog prostora", kazao je Novosel.

S idejom za izgradnju mini olimpijskog centra krenulo se i u Kolašinu, kazao je predsednik COK-a, a realizacija dva projekta povezana je i sa namerom Crne Gore da se kandiduje za organizaciju Igara malih zemalja Evrope 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: