Rusi zavrnuli slavinu Bosni

Uprava kompanije "BH gas" d.o.o. upozorila je da je Bosni i Hercegovini za trećinu smanjena isporuka ruskog gasa, zbog čega je došlo do teškoća u snabdevanju

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.10.2014.

20:45

Default images

"Energoinvest" d.d. Sarajevo kao uvoznik prirodnog gasa iz Rusije, izvestio je "BH gas" da je "Gasprom Export" smanjio isporuke gasa zbog skladištenja većih količina u podzemna skladišta u Ruskoj Federaciji kako bi se osigurala pouzdana isporuka preko teritorija Ukrajine, prema evropskim potrošačima tokom zimske sezone, javila je hrvatska agencija Hina.

U saopštenju se navodi da je isporuka ruskog gasa smanjena za 35 odsto u odnosu na ugovorene količine i dodaje da "BH gas" pokušava da pronađe rešenje kako bi se osiguralo normalno snabdevanje gasom u Federaciji BiH.

Iz "BH gasa" se pozivaju institucije vlasti u Federaciji BiH, kao osnivača kompanije i državu da rade na izgradnji skladišta prirodnog gasa i da se osiguraju drugi pravci i izvori snabdevanja gasom, pored Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: