Tuš oterale prirodne katastrofe

Slovenački trgovački lanac Tuš zvanično je potvrdio da zatvara sve prodajne objekte u Bosni i Hercegovini, obrazlažući svoju odluku prirodnim katastrofama.

Region

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

10:14

Default images

Zbog teške situacije i nestabilnog okruženja, Tuš trejd je pokrenuo sve formalne postupke za zatvaranje prodavnica u Bosni i Hercegovini, navodi se u obaveštenju uprave slovenačke kompanije upućenom na adrese 92 dobavljača u BiH, a prenosi portal Kapital. ba.

"Preduzeće je ove godine planiralo poboljšanje poslovanja, ali tešku ekonomsku situaciju i manju kupovnu moć na tom području su dodatno pogoršale prirodne katastrofe i samovoljne aktivnosti nekih dobavljača koji nisu imali razumevanje za situaciju, pa su svojim blokadama poslovanja onemogućili njeno prevazilaženje. Zbog navedenog Tuš se suočavao s velikim izazovima u poslovanju i na kraju odlučio da zatvori prodavnice", obrazlaže se u pismu.

Na obaveštenje slovenačkog distributera, dobavljači u BiH su burno reagovali optužujući Tuš da pokušava da ih prevari, koristeći prirodne katastofe kao izgovor, što je, kako navode, samo još jedna u nizu bahatosti.

Slovenački Tuš je pre tri i po godine prodao šest svojih prodavnica u Srbiji hrvatskoj Idei, dok je sedmi zatvorio i tako se povukao sa tržišta na koje je samo nekoliko godina ranije veoma ambiciozno ušao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

12 h

Podeli: