BiH: Stranci ne očekuju promene

Od nove vlade u BiH, strani preduzetnici ne očekuju nikakve promene.

Region

Izvor: business.hr

Nedelja, 19.10.2014.

16:02

Default images

Ističu da su i dalje najveći problemi složena administracija i nedostatak ekonomske politike, piše Dojče vele.

Nije za očekivati da bi se politika vlasti u BiH nakon opštih izbora mogla temeljno promeniti, kao ni okvirni uslovi poslovanja, ocena je predstavnika stranih investitora u Bosni i Hercegovini.

"Načelno se može reći da su investitori dobrodošli u Bosni i Hercegovini i da su važni kao potencijal za stvaranje radnih mjesta. Ali ono što ulaganje, odnosno poslovanje u BiH čini teškim je komplikovana administracija", ističe Sigmund Nemeti iz predstavništva austrijske privredne komore, smeštene pri trgovačkom odeljenju austrijske ambasade u Sarajevu.

Njegov nemački kolega Aleksaander Mardian, upravnik kancelarije Predstavništva nemačke privrede u BiH, također ističe da se i za nemačka poduzeća najveće prepreke nalaze na polju administracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: