CG: Konačno jeftiniji internet

Iza odluke Vlade Crne Gore da Telekom mora da smanji cene interneta za oko 35 odsto, krije se i moguća priprema za osnivanje državnog provajdera za internet.

Region

Izvor: biznis-plus.com

Četvrtak, 16.10.2014.

20:45

Default images

To znači da je država tek posle deset godina shvatila da je prodajom Telekoma jednom operateru dala i monopolsku poziciju, koju je on proteklih godina nemilice koristio, zbog čega su crnogorski građani plaćali skuplji internet od onih u EU, koji imaju neuporedivo veći standard i bolji kvalitet usluge.

Izvršni direktor Agencije za elektronske komunikacije Zoran Sekulić, potvrdio je Vijestima da država razmišlja o osnivanju svog internet provajdera, kako bi građani dobili jeftiniji internet. Do tada će Telekom morati da smanji cene svog za trećinu.

Sekulić objašnjava da je odluci Vlade da Telekom za 35 posto smanji cene interneta, prethodila analiza tržišta telekomunikacija. Tom analizom je utvrđeno da ovaj operater ima značajni udeo na tržištu, što znači da ima monopolsku poziciju, kao i da su cene njegovog interneta previsoke u odnosu na troškove koje ima u tom delu.

Nakon ovog smanjenja, koje će važiti od početka decembra, cena interneta u Crnoj Gori biće, kako kaže Sekulić, na nivou proseka regiona i zemalja EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: