Radnici Metalca nastavljaju štrajk

Radnici nikšićkog Metalca nastavili su štrajk glađu ispred sedišta Vlade Crne Gore u Podgorici.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

17:16

Default images

Radnici nastavljaju protest pošto na sastanku njihovih i predstavnika vlade nije postignut nikakav dogovor u vezi zahteva da im se isplati 14 zaostalih plata, poveže radni staž za 33 meseca i obezbede otpremnine.

Organizator današnjeg protesta podrške, poslanik Demokratskog fronta Janko Vučinić, nakon razgovora sa potpredsednikom vlade Vujicom Lazovićem i ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem naveo je da u toku sutrašnjeg dana očekuje odgovor predstavnika vlade na zahteve radnika Metalca.

''Nije se moglo očekivati da na jednom sastanku nešto rešimo, ali danas popodne imaćemo drugi sastanak. Dobro je što su ministri ozbiljno shvatili situaciju. Znam da ovo sto sam rekao neće zadovoljiti štrajkače, ali već sutra možemo da očekujemo neki odgovor...Nastavićemo sa sastancima do rešenja problema, u suprotnom opet ćemo se okupiti'', objasnio je Vučinić radnicima nakon sastanka.

Predsednik štrajkačkog odbora Mitar Čurović potvrdio je da radnici i dalje ostaju u štrajku glađu.

"Kad nam daju rokove kada će se rešiti situaciju, prekinućemo štrajk", poručio je Čurović, prenosi portal Radio televizije Crne Gore.

Protest podrške radnicima nikšićkog Metalca održan je danas ispred sedišta vlade, a u jednom trenutku Vučinić je pozvao okupljene i da nasilno uđu u zgradu vlade.

Radnici su podigli i zaštitnu ogradu ispred sedišta vlade, ali ih je policija obuzdala, da bi nakon toga Vučinić upozorio da se neće razići dok ih ne primi neko iz vlade, do čega je potom i došlo - za sada bez konkretnih rezultata..

Radnici Metalca od 15. septembra protestuju ispred vlade, a njih 25 prošle sedmice je počelo štrajk glađu, nezadovoljni radom institucija u rešavanju problema. Traže da im se isplati 14 zaostalih plata, poveže radni staž za 33 meseca i obezbede otpremnine.

Vlasnik Metalca je Nikola Furundžić, a Investiciono-razvojni fond je stekao pravo nad dve trećine imovine Metalca, nakon što ta kompanija nije vratila kredit Erste banci od 1,5 miliona evra za koji je Fond izdao garanciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: