Da li će Lješljani doboto banju?

Opština Novi Grad i Ekonomski institut iz Banja su potpisali ugovor za izradu studije izvodljivosti izgradnje banjsko-rekreativnog centra Lješljani.

Region

Izvor: B92

Subota, 20.09.2014.

15:40

Default images

Vrednost ugovora za izradu studije izvodljivosti je 56.862 KM (oko 29.000 EUR)i biće finansiran sredstvima Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, a rok za izradu je 90 dana od dana potpisivanja ugovora.

Načelnica opštine Novi Grad Snježana Rajilić je nakon potpisivanja ugovora rekla da će studija pokazati da li je ekonomski opravdano ulaganje u ovom području Srpske u odnosu na druga banjska lečilišta u Republici Srpskoj i okruženju.

"Kad bude završena studija će ići na usvajanje Skupštini opštine i postaće zvaničan dokument koji ćemo moći da ponudimo zainteresovanim investitorima kojih već ima. Oni će moći da vide da li je ulaganje isplativo", rekla je Rajilić.

Direktor Ekonomskog instituta iz Banja Luke Vojin Mijatović je naveo da je Republika Srpska bogata prirodnim resursima, a da zbog nepostojanja studije izvodljivosti često dolazi do problema kod izvođenja projekata.

"Zato smatram da je ovo prvi, pravi način i put i ozbiljan i sistemski pristup opštine Novi Grad da prvo izrade studiju izvodljivosti, a onda traže investitora", rekao je Mijatović.

Prema njegovim riječima, studija treba da pokaže da li postoji ekonomska računica i dovoljan razlog da se uđe u investiciju.

"Biće to prvi i osnovni parametar na osnovu kojeg će investitor odlučivati o ulaganju", naveo je Mijatović.

On je napomenuo da je Ekonomski institut najstarija naučnoistraživačka institucija u BiH koja iza sebe ima desetine projekata ove vrste, preneo je RTRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: