Preobražaj NLB doneo niže troškove

NLB Grupa je u prvih šest meseci ove godine ostvarila 34 miliona evra dobiti, a dobit matične banke je dostigao iznos od 35,8 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.09.2014.

15:02

Default images

Ukupni prihodi na nivou NLB Grupe su se, u poređenju sa istim periodom prethodne godine, povećali za 26 odsto dok su troškovi manji za 7,2 odsto. Pozitivnom rezultatu doprineli su i značajno niži troškovi ispravki i rezervisanja koji su se na nivou grupe smanjili za 54,5 procenta.

"Rezultati prvog polugodišta su podsticajni. NLB posluje uspešnije od bankarskog sektora Slovenije i ključnih konkurenata, što je posledica održive transformacije banke, izraženo aktivnog nastupa na tržištu, proaktivnog rada sa klijentima, pametnog pristupa upravljanju rizicima i prelaza od optimizacije broja zaposlenih ka razvoju kadrova. NLB ide planiranim putem u skladu sa strateškim ciljevima", izjavio predsednik uprave Janko Međa.

Tokom prvih šest meseci 2014. godine NLB Grupa je povećano tržišno učešće kako kod kredita privredi i stanovništvu, tako i kod depozita privrede i stanovništva. NLB Grupa je jedan od ključnih činilaca prestrukturiranja slovenačke privrede o čemu govori i nekoliko većih zaključenih poslova kao što su Mercator i Pivovarna Laško. Započet je i projekat Centar inovativnog preduzetništva kojim banka želi postati jedna od vodećih snaga u razvoju preduzetništva u Sloveniji.

Brojne aktivnosti koje je sprovela NLB Grupa u poslednjih godinu dana, druge banke, kao i državne finansijske institucije direktno su doprinele poboljšanju ekonomske klime u Sloveniji. Konkretna posledica je da je agencija ,Mudis" podigla prognozu kreditnog rejtinga Slovenije i Slovenačkih državnih banaka, između ostalih i NLB dd za narednih 12 do 18 meseci sa negativne na stabilnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: