Kinezi grade put Banjaluka-Split

Autoput Banja Luka - Split preko Mliništa biće izgrađen i pregovara se s jednom kineskom kompanijom koja treba da obezbedi kreditne uslove za izgradnju deonice

Region

Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.09.2014.

09:40

Default images

U prvoj fazi će biti pregovarano o izvođenju radova od Banjaluke do puta AVNOJ-a, dužine oko 60 kilometara, potvrdio je Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović.

"Kinezi su spremni da izdvoje sredstva i da stave kapacitete na raspolaganje kako bi ta deonica bila završena za manje od tri godine", rekao je Čubrilović.

Kada je reč o radovima na autoputu Banja Luka - Doboj, ministar je istakao da oni idu planiranom dinamikom i pored vremenskih neprilika. Ocenio je da je prevoj Čemerno jedan od najvećih i najuspješnijih projekata u Republici Srpskoj i primer pametnog ulaganja novca.

"Još nismo svesni značaja tog projekta", rekao je Čubrilović i dodao da se bivša Jugoslavija sa onim brojem stanovnika i onom privredom i kapacitetima nije usuđivala da radikalno reši taj problem.

"Zahvaljujući uspešnoj privatizaciji "Telekoma Srpske", izdvojena su sredstva i najteži deo deonice je uspešno savladan", naglasio je Čubrilović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: