Milioni za luku u koju ne može brod

Tek izgrađeno pristanište u Hrvatskoj moraće da se dorađuje jer nije izgrađeno za trajekte čije je pristajanje na toj lokaciji najavljeno za 20 dana.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 11.09.2014.

11:00

Default images

Pokazala je to proba s trajektom SIS, koji ima nisko ležište rampe, ali ni veći trajekti nisu znatno drugačiji, pišu regionalni mediji.

Problem koji je otkriven neposredno pred otvaranje luke Gaženica za trajektni saobraćaj neminovno će zahtevati dodatne radove, što znači i dodatni trošak.

Sve upućuje na to da se nova luka u Gaženici projekovala za neka buduća vremena, za pristajanje kruzera i velikih brodova znatno većih od onih koji saobraćaju u zadarskom kraju.

Da je ovo još jedan u nizu apsurda, ocenjuje i resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić.

"Šta reći?! Ovo je još jedan u nizu totalnih apsurda Hrvatske. Ceo svoj mandat, ove dve i po godine, bavim se rešavanjem megalomanskih, nefunkcionalnih i ekonomski samoubilačkih projekata. Rešili smo do sada brojne takve probleme, na primer, u izgradnji puteva, pa ćemo i ovaj u Gaženici. Čeličnim konstrukcijama će se problem otkloniti i tako omogućiti da trajekti mogu da pristanu", rekao je Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, saobraćaja i infrastrukture.

On ističe kako do ovog problema zapravo nije smelo ni doći. A došlo je, kaže, zbog nesposobnosti i nesmotrenosti onih koji su 2006. godine krenuli u projekat luke Gaženica.

U Lučkoj upravi očekuju da će do sredine oktobra sve biti usklađeno za početak funkcionisanja nove luke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: